Volg ons

Over ons

Over ons

Stichting De boom zonder vruchten wil kinderen van jongs af aan meegeven dat ze perfect zijn zoals ze zijn. Dat is onze missie. Ieder kind is uniek en bijzonder. Kinderen hebben alles in zich om alles mogelijk te maken.

“Wij geloven dat echte rijkdom en succes verbonden is met
welzijn en niet alleen met welvaart.”

De stichting is een CRKBO Geregistreerde instelling.
Het bestuur bestaat uit:

Susanne Danielson – Voorzitter
Christel van der Gun – Penningmeester
Lucas Michels – Secretaris
Michel Schuurman – Bestuurslid
Harmke Braune – Bestuurslid

“De meeste mensen ontdekken vaak pas op volwassen leeftijd wie ze zijn en hoe mooi
het leven is. Dat het een speeltuin van mogelijkheden, uitdagingen en
kansen is. Waarom leren kinderen niet van jongs af aan
hoe ze in volle glorie kunnen leven?”

Deze gedachte van Susanne Danielson is de aanleiding voor De boom zonder vruchten. Samen met Christel van der Gun ontwikkelde ze het educatieve programma omdat ieder kind blij, gelukkig en zelfverzekerd hoort te zijn.

​Susanne Danielson

 wordt in 1961 in Stockholm geboren. In 1973 komt zij met het gezin naar Nederland. Verbinden is haar passie. Zakelijk en privé verbond zij bedrijven, diensten, producten en mensen met elkaar. Ruim 26 jaar werkte zij als  marketing communicatiespecialist en als importeur van Scandinavische producten. In dienst en als zelfstandig ondernemer.

Levenscounselor
Sinds 2008 is zij levenscounselor, docent, trainer en auteur. Ze inspireert mensen om zich te verbinden met zichzelf. Samen met Yvette Visser is zij founding mother van de coachingsmethode de Levensbronnen®. Voor het bedrijfsleven ontwikkelden zij samen met hun partners de Organisatiebronnen®. In 2012 richtte zij met zeven collega’s het opleidingsinstituut het LevensCollege op.

 

Boek en muziek
Eind 2015 kwam haar boek De boom zonder vruchten uit. Drie jaar later volgde een cd met acht liedjes die het verhaal vertellen. Haar broer Åke schreef de muziek. De nummers gaan over de wijsheid van iedere boom. De liedjes zijn gezongen door dochter Lisa en zoon Lennart. Nichtje Nina is te horen in het achtergrondkoor. Zo werd een liefdevol project ook nog eens een familieproject.

Het boek bleek de basis van een groter geheel. Najaar 2019 is het educatieve programma voor basisscholen gelanceerd. Begin 2020 is de online training voor (groot/stief/oppas)ouder en kind én de training voor kindercoaches beschikbaar.

“Mijn wens is om kinderen op te laten groeien tot evenwichtige en stralende volwassenen. Ik hoop hieraan bij te kunnen dragen met De boom zonder vruchten. Kinderen hebben de toekomst, dus laten we ze alles meegeven om van onze maatschappij en onze mooie planeet een liefdevol en fijn thuis te maken.”

​Christel van der Gun

wordt in 1971 in Houten geboren. Dansen is haar passie. Ook had ze altijd al interesse in het onderwijs. Ze twijfelde lang of ze naar de PABO of naar de dansacademie zou gaan. Ze koos voor het laatste. Met succes.


Droom

Christel voltooide de Amsterdamse Dansacademie van Lucia Marthas. Ze was in diverse tv-programma’s en musicals te zien. Sinds 1991 geeft zij op verschillende plaatsen in Nederland dansles, onder meer bij de Nederlandse Ballet Academie en Het Nederlands Kinder Theater. Ze was assistent-choreografe bij Kinderen voor Kinderen.

In 1998 werd haar droom realiteit: een eigen dansstudio in Houten. Inmiddels uitgegroeid tot een zeer gerenommeerde dans- en musicalschool voor jong en oud in de regio Utrecht, met meer dan 1000 leerlingen. Ook verzorgt ze met regelmaat danslessen op diverse basis- en middelbare scholen in de regio Utrecht.

Onderwijs
Toen Christels kinderen naar school gingen, wakkerde haar liefde voor het onderwijs weer aan. Ze zag hoe het schoolsysteem, ondanks grote veranderingen in de maatschappij, nog maar weinig was veranderd sinds haar eigen schooltijd.

De boom zonder vruchten
Susanne kwam al in de begin jaren van STARDANCE bij Christel dansen. De twee worden vriendinnen en in 2016 besluiten ze om samen te werken aan het educatieve programma De boom zonder vruchten. De vrouwen vullen elkaar perfect aan vanuit hun ervaringen en hun verlangens.

“Mijn hart gaat volledig uit naar De boom zonder vruchten. Hoe fantastisch is het dat wij mogen bijdragen aan het geluk, zelfvertrouwen, groei, bloei en zelfacceptatie van ieder kind? Ik hoop kinderen wortels te geven om te groeien en vleugels om te vliegen.”