Volg ons

Over ons

Over ons

Stichting De boom zonder vruchten wil kinderen van jongs af aan meegeven dat ze perfect zijn zoals ze zijn. Dat is onze missie. Ieder kind is uniek en bijzonder. Kinderen hebben alles in zich om alles mogelijk te maken.

“Wij geloven dat echte rijkdom en succes verbonden is met
welzijn en niet alleen met welvaart.”

De stichting is een CRKBO geregistreerde instelling.
Het bestuur bestaat uit:

Susanne Danielson – Voorzitter
Christel van der Gun – Penningmeester
Lucas Michels – Secretaris
Harmke Braune – Bestuurslid
Michel Schuurman – Bestuurslid

“De meeste mensen ontdekken vaak pas op volwassen leeftijd wie ze zijn en hoe mooi
het leven is. Dat het een speeltuin van mogelijkheden, uitdagingen en
kansen is. Waarom leren kinderen niet van jongs af aan
hoe ze in volle glorie kunnen leven?”

Deze gedachte van Susanne Danielson is de aanleiding voor De boom zonder vruchten. Samen met Christel van der Gun ontwikkelde ze het educatieve programma omdat ieder kind blij, gelukkig en zelfverzekerd hoort te zijn.

Susanne Danielson

 wordt in 1961 in Stockholm geboren. In 1973 komt zij met het gezin naar Nederland. Verbinden is haar  passie. Zakelijk en privé verbond zij bedrijven, diensten, producten en mensen met elkaar. Ruim 26 jaar werkte zij als  marketing communicatiespecialist en als importeur van Scandinavische producten. In dienst en als zelfstandig ondernemer.

Levenscounselor
Sinds 2008 is zij levenscounselor, docent, trainer en auteur. Ze inspireert mensen om zich te verbinden met zichzelf. Samen met Yvette Visser is zij founding mother van de coachingsmethode de Levensbronnen®. Voor het bedrijfsleven ontwikkelden zij samen met hun partners de Organisatiebronnen®. In 2012 richtte zij met zeven collega’s het opleidingsinstituut het LevensCollege op.

Boek en muziek
Eind 2015 kwam haar boek De boom zonder vruchten uit. Drie jaar later volgde een cd met acht liedjes die het verhaal vertellen.

Haar broer Åke schreef de muziek. De nummers gaan over de wijsheid van iedere boom. De liedjes zijn gezongen door dochter Lisa en zoon Lennart. Nichtje Nina is te horen in het achtergrondkoor. Zo werd een liefdevol project ook nog eens een familieproject.

Het boek bleek de basis van een groter geheel. Najaar 2019 is het educatieve programma voor basisscholen gelanceerd. Begin 2020 is de online training voor (groot/stief/oppas)ouder en kind én de training voor kindercoaches beschikbaar.

“Mijn wens is om kinderen op te laten groeien tot evenwichtige en stralende volwassenen. Ik hoop hieraan bij te kunnen dragen met De boom zonder vruchten. Kinderen hebben de toekomst, dus laten we ze alles meegeven om van onze maatschappij en onze mooie planeet een liefdevol en fijn thuis te maken.”

​Christel van der Gun

wordt in 1971 in Houten geboren. Dansen is haar passie. Ook had ze altijd al interesse in het onderwijs. Ze twijfelde lang of ze naar de PABO of naar de dansacademie zou gaan. Ze koos voor het laatste. Met succes.


Droom

Christel voltooide de Amsterdamse Dansacademie van Lucia Marthas. Ze was in diverse tv-programma’s en musicals te zien. Sinds 1991 geeft zij op verschillende plaatsen in Nederland dansles, onder meer bij de Nederlandse Ballet Academie en Het Nederlands Kinder Theater. Ze was assistent-choreografe bij Kinderen voor Kinderen.

In 1998 werd haar droom realiteit: een eigen dansstudio in Houten. Inmiddels uitgegroeid tot een zeer gerenommeerde dans- en musicalschool voor jong en oud in de regio Utrecht, met meer dan 1000 leerlingen. Ook verzorgt ze met regelmaat danslessen op diverse basis- en middelbare scholen in de regio Utrecht.

Onderwijs
Toen Christels kinderen naar school gingen, wakkerde haar liefde voor het onderwijs weer aan. Ze zag hoe het schoolsysteem, ondanks grote veranderingen in de maatschappij, nog maar weinig was veranderd sinds haar eigen schooltijd.

De boom zonder vruchten
Susanne kwam al in de begin jaren van STARDANCE bij Christel dansen. De twee worden vriendinnen en in 2016 besluiten ze om samen te werken aan het educatieve programma De boom zonder vruchten. De vrouwen vullen elkaar perfect aan vanuit hun ervaringen en hun verlangens.

“Mijn hart gaat volledig uit naar De boom zonder vruchten. Hoe fantastisch is het dat wij mogen bijdragen aan het geluk, zelfvertrouwen, groei, bloei en zelfacceptatie van ieder kind? Ik hoop kinderen wortels te geven om te groeien en vleugels om te vliegen.”

​Harmke Braune

wordt in 1975 in Houten geboren. Als kind danste Harmke altijd en droomde zij van eencarrière als ballet danseres.
In 1993 koos zij toch voor “mens en gedrag”.

In 1997 rondde Harmke de PABO af aan de Domstadacademie. Het realiseren van een veilige en rijke (leer)omgeving waarin mensen en groepen in verbinding leren zijn, werd haar passie.

Zijsprong
Sinds 1998 heeft Harmke als leerkracht SBO, remedial teacher, intern begeleider, schoolopleider en midden manager op verschillende basisscholen in Utrecht gewerkt. Het bedenken en realiseren van mogelijkheden voor specifieke ontwikkelingsbehoeften stond in alle rollen centraal.

Vanuit een persoonlijke missie die zij in 2018 schreef ter afronding van de master Management of Culture en Change (MA), is Harmke gestart met het onderwijsbureau Zijsprong. Vanuit Zijsprong biedt zij begeleiding (coaching), training en adviestrajecten aan lerende scholen die zich willen professionaliseren in het kader van hoogwaardig en kwalitatief goed onderwijs. Zijsprong denkt vanuit het hart en laat daarmee bestaande (denk)kaders los. Onderwijs organiseren vanuit universele principes is een volgde stap.

 

Leefbare wereld
In haar werk streeft Harmke naar het realiseren van een leefbare wereld via gelukkige leerkrachten die hun leerlingen in hun kracht kunnen zetten.

Zij is overtuigd dat wanneer leerkrachten hun passie (kunnen)bedrijven, zij zich bewegen vanuit de hoogste waarden. Leerkrachten zijn hiermee een belangrijk rolmodel voor leerlingen die leven in veranderende wereld waarin succes steeds meer vraagt om liefde, empathie, betrokkenheid en compassie.

De boom zonder vruchten
Tijdens de sport van haar zonen ontmoette Harmke Christel van der Gun. Zij vertelde enthousiast over De boom zonder vruchten. Er was direct een klik. Enthousiast stapte Harmke in het bestuur van De boom zonder vruchten. Harmke had twee partners gevonden die kinderen in verbinding willen brengen met zichzelf, de ander en de planeet! “Wat mooi dat we elkaar hebben gevonden.”

Blijf op de hoogte van:

Nieuws, blogs, tips, leuke weetjes en aanbiedingen

Vanuit welke rol wil jij op de hoogte gehouden worden?

Bedankt voor je inschrijving